You are currently viewing آشنایی با طراحی فضای سبز و اصول و مراحل آن

آشنایی با طراحی فضای سبز و اصول و مراحل آن

طراحی فضای سبز

موضوعی که در این مقاله قصد پرداختن به آن را داریم، اصول طراحی فضای سبز است. پس تا پایان مقاله ما را همراهی بفرمایید. همه ما می دانیم که انسان از گذشته تاکنون به طبیعت و فضای سبز علاقه زیادی داشته است. اما متاسفانه این روزها با گسترش زندگی شهرنشینی و پیشرفت علم و تکنولوژی، انسان ها از طبیعت دور شده اند. یکی از بهترین روش ها برای تعامل دوباره انسان با طبیعت، استفاده مطلوب از فضاهای سبز در محیط های شهری است.

انجام این کار ممکن است نتواند به تنهایی معضل آلودگی هوا را حل کند. اما قطعاً می‌تواند اثرات زیستی و روانی مثبتی را برای افراد به وجود آورد و استرس و تنش ناشی از زندگی شهرنشینی را کم کند. همچنین می‌تواند دمای محیط، آلودگی‌های صوتی و تاثیر گازهای گلخانه ای را کاهش داده و محیط دل انگیزتری را برای زندگی به وجود آورد. پس هر چقدر فضای سبز شهرها توسعه پیدا کند، سلامت روانی شهروندان افزایش یافته و محیط زیست نیز از تاثیرات مثبت این موضوع برخوردار خواهد شد.

اصول طراحی فضای سبز

همه ما با دیدن فضاهای سبز احساس طراوت و شادابی را داریم. در واقع فضای سبز قسمتی از فضای باز محیط های شهری یا آپارتمان است که ممکن است به شکل مصنوعی یا طبیعی وجود داشته باشد. در فضاهای سبز درختان، گل ها، چمن ها و سایر گیاهان با نظارت نگهداری می شوند. طراحی فضای سبز به افراد کمک می‌کند تا یک فضای سبز فوق العاده زیبا را به وجود آورند. معمولاً فضاهای سبز به دو بخش خطی و پهنه‌ ای تقسیم میشوند.

در فضای سبز خطی باید به ظرفیت جابجا شدگی شهرها توجه شود. چنین فضاهایی ممکن است در نقشه های شهری قابل رویت نباشند؛ زیرا این نوع فضاهای سبز در مالکیت عمومی مردم قرار گرفته اند. اما در فضاهای سبز پهنه ای، بافتی منسجم و قابل رویت وجود دارد که در عکس های هوایی به شکل لکه های سبزی دیده می شوند.

در اصول طراحی فضای سبز باید به چنین نکاتی توجه نمود. در ادامه این مطلب ما میخواهیم مطالبی را عنوان کنیم که شما را در ایجاد طراحی مناسب در این زمینه یاری نماید. طراحی فضای سبز حیاط منزل و آپارتمان از خدمات مجموعه سبزپوش با سال ها سابقه درخشان می باشد. در صورت نیاز به خدمات طراحی فضای سبز با شرکت سبزپوش تماس بگیرید.

کاربرد طراحی فضای سبز
کاربرد طراحی فضای سبز

مراحل طراحی فضای سبز

انجام این کار دارای مراحل مختلفی است. در گام اول باید منابع، نیازها، طرح ها و قوانین کاملاً شناسایی شود و سپس در مرحله دوم باید نسبت به تحلیل منابع و تطبیق دادن آنها با نیازها، اقدامات لازم صورت پذیرد. در گام سوم نیز حتماً باید اقدامات بالقوه را با محیط در دسترس مطابقت دهند و در مرحله آخر با توجه به شرایط موجود، یک طرح راهبردی را کلید زده و آن را به پایان برساند. به این نکته دقت کنید که یکی از مهمترین اصول طراحی فضای سبز، تقسیم بندی مناسبی برای جایگاه درختان و گیاهان است.

حتماً این گیاهان به گونه‌ای کاشته شوند که در اثر رشد، محیط لازم را برای استقرار داشته باشند و صدمه ای به آنها وارد نشود. این کار جزء تغییرات اجتناب‌ناپذیر اصول طراحی فضای سبز است و قبل از انجام پروژه باید به آن توجه شود. در واقع با انجام دادن این کار به نوعی آینده نگری رخ داده است. برای دریافت خدمات طراحی فضای سبز ویلا و باغ به صورت اصولی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره های مندرج در سایت شرکت سبزپوش تماس بگیرید تا کارشناسان مجموعه شما را راهنمایی نمایند.

ویژگی های معماری شناسی گیاهان در فضاهای سبز

بدیهی است که در اصول طراحی فضای سبز گیاهان فوق‌العاده تاثیرگذار هستند و در واقع می‌توان گفت که اساس و مبنای طراحی فضای سبز گیاهان هستند و به نوعی مصالح این کار محسوب می شوند. در این مطلب منظور ما از ویژگی‌های معماری شناسی گیاهان در واقع این است که به حجم یا شکل آنها توجه خاصی شود؛ زیرا گیاهان در ساخت فضای سبز سهم عظیمی داشته و می‌توانند در چنین پروژه هایی به صورت سقف یا دیوار و کف به کار برده شوند. اگر گیاهان را به صورت ردیفی کاشته شوند، میتوانیم به آن‌ها نقش دیواره را بدهیم و شاخه های انبوه و پهن برخی از درختان گزینه‌ای مناسب برای سقف است.

در واقع تعداد زیادی از آن ها باهم در این فرآیند به وجود آمده اند. گیاهان این قابلیت را دارند که فضاهای سبز را تعریف کرده و این نوع فضاها را تفکیک نمایند. از آنجایی که ممکن است طراحی یک فضای سبز و پیاده سازی پروژه، تغییراتی در آن ایجاد شود؛ لذا باید یک طراح حرفه ای عواملی مانند تقسیم فضا، کنترل دید، ایجاد حصار، ممانعت از حرکت و… را کاملاً در نظر بگیرد تا بتواند در صورت ایجاد تغییرات جزئی در پروژه، انسجام کلی آن را حفظ کند.

نکات مهم هنگام طراحی فضای سبز

همانطور که اشاره کردیم فضای سبز در سلامت روحی تک تک افراد جامعه تاثیرگذار خواهد بود. لذا نوع طراحی و پیاده سازی این فضا در محیط شهری دارای اهمیت زیادی است‌. پس یک مهندس معمار و طراح فضای سبز باید با به کارگیری هنر و علم خود و شناختی کامل از محیط، بتواند طراحی خوبی را انجام دهد. البته این کار به تنهایی امکان پذیر نمی باشد و باید گروه های چند نفره از مهندسان طراحی و معماری با همفکری بتوانند چنین طرح‌هایی را پیاده سازی نمایند.

هنگام طراحی فضای سبز باید از ویژگی ها و رنگ های گیاهان کاملاً آگاهی داشته و از آنها به عنوان مصالح معماری، بهترین استفاده را نمایند. مهندسان این اجزا را به طرز زیبایی کنار هم قرار داده تا نهایتا یک منظره دل انگیز را به وجود آورند. ضمن توجه به این عامل باید به موارد دیگری مانند نوع اقلیم منطقه، کیفیت آب و خاک و… نیز توجه گردد.

هر چقدر توانایی شناخت گیاهان و علم و هنر تلفیق آنها با یکدیگر بیشتر باشد، نتیجه به دست آمده مطلوب‌تر خواهد بود. در صورت نیاز به خدمات طراحی و اجرای بام سبز با شرکت سبزپوش مجری انجام انواع روف گاردن در تهران تماس بگیرید. شرکت سبزپوش ارائه دهنده خدمات تخصصی طراحی و اجرای بام سبز با هزینه مناسب می باشد.

مراحل طراحی فضای سبز
مراحل طراحی فضای سبز

کاربرد طراحی فضای سبز

زمانی که بخواهیم گیاه خاصی را در معرض نمایش قرار دهیم بهتر است از گلدان استفاده نماییم. معمولاً از گیاهان برای رسیدن به یک منظره خاص و هدایت دید در فضاهای سبز شهری استفاده می شود. در فضاهای کوچکی مانند حیاط خانه، جزئیات درختان و گیاهان قابل رویت تر بوده و تفاوت های موجود در آنها محسوس تر است. هنگام طراحی فضای سبز باید توازن میان دو طرف مناظر طبیعی متقارن، رعایت شود؛ به عنوان مثال هنگام کاشت درختان باید یکی در میان در طرفین هم قرار بگیرند. معرفی انواع فضاهای سبز از جدیدترین مقاله های سایت سبزپوش می باشد که توصیه می کنیم این مقاله را جهت کسب اطلاعات بیشتر مطالعه کنید.

فضای سبز و رفع آلودگی

همانطور که میدانید آلودگی هوا به یکی از مشکلات عمده محیط زیست تبدیل شده است و گیاهان با کمک عمل فتوسنتز و تزریق اکسیژن به هوا، سبب پاکسازی محیط می گردند. طبق آماری که سازمان ملل متحد منتشر کرده است هر شهروند باید بین ۲۰ تا ۲۵ متر مربع فضای سبز را در اختیار داشته باشد. با یک دید کلی و مقایسه به راحتی متوجه خواهیم شد که کمبود شدید فضای سبز در برخی از کشورها مانند کشور ما وجود دارد که باید جهت رفع این موضوع اقدامات لازم انجام شود.

در این مقاله سعی کردیم شما را با اصول طراحی فضای سبز آشنا کنیم و مواردی را که احساس کردیم آگاهی در مورد آن مفید است را در این مقاله گنجانده ایم. باید بدانید که این روزها با گسترش زندگی شهری، محیط زیست و فضای سبز به شدت در معرض نابودی بوده و از این رو ما باید بیشتر از هر زمان دیگری به طبیعت و فضای سبز توجه کنیم. طراحی فضای سبز ضمن تاثیر مثبت بر روح و روان انسان ها، از نظر زیبایی و تفریحی تاثیرگذار خواهد بود.

ارکان مهم طراحی فضای سبز مواردی مثل شناسایی ماده مورد نیاز و تحلیل کردن آنها هستند. همچنین می توانیم از فضای سبز برای ایجاد حصار و حتی رفع کردن برخی از عیوب ساختمان ها استفاده نماییم. امیدواریم از مطالب گفته شده در این مقاله بهره کافی را برده باشید از اینکه با صبر و توجه تا انتهای مطلب همراه ما بودید، از شما عزیزان سپاسگزاریم.

اصول طراحی فضای سبز چیست؟

تحلیل مکان، کاربردها و نیازها، توازن و هرمتیک، تنوع گیاهی، پایداری، برنامه‌ ریزی فضایی، آب، نور، حفظ حریم خصوصی؛ حفظ تنوع زیستی، بازخورد و به‌ روزرسانی از مهم ترین اصول طراحی فضای سبز می باشد.

مراحل طراحی فضای سبز چیست؟

در ابتدا باید منابع، نیازها، طرح ها و قوانین کاملاً شناسایی شود و سپس باید نسبت به تحلیل منابع و تطبیق دادن آنها با نیازها، اقدامات لازم صورت پذیرد. حتماً باید اقدامات بالقوه را با محیط در دسترس مطابقت دهند و در مرحله آخر با توجه به شرایط موجود، یک طرح راهبردی را کلید زده و آن را به پایان برساند.

4/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید